advice for a newbie

Discussion in 'CloneDVD' started by pocketaces, Oct 16, 2007.

  1. pocketaces

    pocketaces Active Member

    hello everyone-always read the posts but never posted until now.my question is this-2 times i have made back-up copies of a dual layer movie i owned(casino royale,transformers)onto a blank dual layer disk.they copy fine but at one point in both movies they stop almost like a pause.i have to actually push the forward or even skip button to get them to play again.any ideas what causes this?thanks for everyone's potential replies!
     
  2. Charlie

    Charlie Well-Known Member

    Bad choice of media.

    http://forum.slysoft.com/showthread.php?t=3635
     
  3. Webslinger

    Webslinger Retired Moderator

    Use this method (follow step by step):
    click http://forum.slysoft.com/showthread.php?t=327

    Also this issue has nothing to do with Anydvd.
     
    Last edited: Oct 16, 2007
  4. pocketaces

    pocketaces Active Member

    advice

    charlie,the only media i EVER use is verbatim
     
  5. zebadee

    zebadee Well-Known Member

    Hi :)
    Welcome onboard pocketaces. :agree::clap:
    In your 1st post it would have been helpful to you & us. If you'd list the drive (make-model-f/w), the s/w , the write speed & the media.
    While Webslingers post may work for you.
    there might be alternatives such as updating f/w for your drive. Changing the write speed. Bitsetting your drive (depending on model etc).
     
  6. pocketaces

    pocketaces Active Member

    plextor 716-a(4x for dl media,16x for - or +,always verbatim media.the speed is written at 12x normally and i have only ever had one coaster-knock on wood!like i said,those 2 movies were the only ones to have ever done that.i do update my firmware,always have the latest anydvd and clone.webslinger,when i purchased the program i just got those 2,not the clone cd or the other.is that the only way to circumvent that layer break?again,thanks to everyone for the input
     
  7. Webslinger

    Webslinger Retired Moderator

    Those three issues are actually covered if you click the link I posted.
     
  8. Webslinger

    Webslinger Retired Moderator

    O.k, you are experiencing a Clonedvd issue. Moving thread to the proper forum . . .
    Do not use -R DL. Use +R DL only.

    That said, there is currently a bug in Clonedvd involving the proper removal of layer breaks from certain discs. I'm not sure if the issue is related, but it could be.

    Try Clonecd (free for 21 days). If the problem goes away, I think I would look towards Clonedvd as the culprit.
     
    Last edited: Oct 17, 2007