Using an ISO

Discussion in 'Virtual CloneDrive' started by DiGiTAL SkReAM, Oct 23, 2007.

  1. DiGiTAL SkReAM

    DiGiTAL SkReAM New Member

    Not quite sure where to post this, as it touches on 3 different products...
    I use AnyDVD to unprotect a movie DVD (yes, I own it... i also "own" a 10yr old who scratches any DVD within a 150' radius!:D), and then i use CloneDVD to Copy the DVD to an ISO. i then use Virtual CloneDrive to mount the ISO. But then, when I try to view the movie, my movie player doesn't see it as a DVD, and tries to BROWSE the disc for me to select the VOB files.
    Am I doing something wrong? if so, what should I be doing differently?

    Thanks
     
  2. Webslinger

    Webslinger Retired Moderator

    Depending on the player software (what are you using?), just select the video_ts folder as the source.
     
  3. DiGiTAL SkReAM

    DiGiTAL SkReAM New Member

    Cyberlink PowerDVD is what I am using. I was kinda hoping to be able to use the ISO files as full-on DVDs when mounted as virtual drives.
     
  4. Zeratul

    Zeratul Well-Known Member

    you should also be able to select the first .ifo in the video folder. this will play the dvd normally
     
  5. Webslinger

    Webslinger Retired Moderator

    You can. After the .iso is mounted, simply select the video_ts folder as the source.
     
  6. DiGiTAL SkReAM

    DiGiTAL SkReAM New Member

    I feel like an idiot.
    I have been pointing the PowerDVD "Default CD/DVD drive" setting to the Virtual CloneDrive, instead of the "Source" setting.:eek:
    Everything works perfectly now.
    Thanks!
     
  7. Webslinger

    Webslinger Retired Moderator

    You're welcome! :agree: