[Resolved] AnyDVD freezing up

Discussion in 'AnyDVD HD (DVD issues)' started by Journbon, May 4, 2008.

  1. Journbon

    Journbon Active Member

    Hi guys..I brought a new burner and I am having problems getting it to work properly with AnyDVD. I brought a Samsung SH-S202G External and no matter what Original DVD I put in AnyDVD says please wait..Scanning..and just freezes up. AnyDVD recognizes the burner but not any dvd that I put in. I checked the region coding on the burner,uninstalled and re-installed AnyDvd, checked DMA is enabled. Latest firmware is SB00 .I tried another drive and AnyDvd works fine so I would assume the problem is with my new burner. Any suggestions would be greatly appreciated. I am using AnyDvd 6420,CloneCD 5310, and CloneDVD 2917.
     
    Last edited by a moderator: Nov 25, 2009
  2. DrinkLyeAndDie

    DrinkLyeAndDie Retired Moderator

    1. Download ImgBurn (freeware) and install it.
    2. Start ImgBurn and select Tools > Filter Driver Load Order....
    3. Click the Copy To Clipboard button.
    4. Post a reply here and paste the contents of your clipboard from the previous step into your post.
     
  3. Webslinger

    Webslinger Retired Moderator

    Is that using a USB interface? Some motherboards have slightly out of spec USB ports (so it's possible not enough power is getting to them for one) . . .

    In addition to what Drinklyeanddie wrote, try a different USB port (try unplugging all unnecessary USB devices as well).

    Also, try enabling "safe mode" in Anydvd (click the red fox icon on your toolbar-->navigate to "program settings"-->check "safe mode").

    That's a possibility.
     
    Last edited: May 5, 2008
  4. Journbon

    Journbon Active Member

    Hi Guys

    Thanks for responding..I enabled safe mode in AnyDvd. Still freezes up. I have an Inspiron 9300...Tried all 6 USB ports. Still the same..Here are my filters..
    Filter Check Tool v3.4


    An Upper Filter found is: GEARAspiWDM
    Filterdriver properties are:


    A Lower Filter found is: AnyDVD
    Filterdriver properties are:
    Name: AnyDVD
    Caption: AnyDVD
    Description: AnyDVD
    AcceptPause: False
    AcceptStop: True
    DesktopInteract: False
    DisplayName: AnyDVD
    ErrorControl: Normal
    ExitCode: 0
    PathName: C:\WINDOWS\system32\Drivers\AnyDVD.sys
    Version Info: 6.4.2.0
    ServiceSpecificExitCode: 0
    ServiceType: Kernel Driver
    Started: True
    StartMode: Manual
    StartName:
    State: Running
    Status: OK
    TagId: 0


    A Lower Filter found is: ElbyDelay
    Filterdriver properties are:
    Name: ElbyDelay
    Caption: ElbyDelay
    Description: ElbyDelay
    AcceptPause: False
    AcceptStop: True
    DesktopInteract: False
    DisplayName: ElbyDelay
    ErrorControl: Normal
    ExitCode: 0
    PathName: C:\WINDOWS\system32\Drivers\ElbyDelay.sys
    Version Info: 5.1.0.1
    ServiceSpecificExitCode: 0
    ServiceType: Kernel Driver
    Started: True
    StartMode: Manual
    StartName:
    State: Running
    Status: OK
    TagId: 0


    A Lower Filter found is: ElbyCDFL
    Filterdriver properties are:
    Name: ElbyCDFL
    Caption: ElbyCDFL
    Description: ElbyCDFL
    AcceptPause: False
    AcceptStop: True
    DesktopInteract: False
    DisplayName: ElbyCDFL
    ErrorControl: Normal
    ExitCode: 0
    PathName: C:\WINDOWS\system32\Drivers\ElbyCDFL.sys
    Version Info: 5.2.1.3
    ServiceSpecificExitCode: 0
    ServiceType: Kernel Driver
    Started: True
    StartMode: Manual
    StartName:
    State: Running
    Status: OK
    TagId: 0


    A Lower Filter found is: PxHelp20
    Filterdriver properties are:
    Name: PxHelp20
    Caption: PxHelp20
    Description: PxHelp20
    AcceptPause: False
    AcceptStop: True
    DesktopInteract: False
    DisplayName: PxHelp20
    ErrorControl: Normal
    ExitCode: 0
    PathName: C:\WINDOWS\system32\Drivers\PxHelp20.sys
    Version Info: 3.0.67.0
    ServiceSpecificExitCode: 0
    ServiceType: Kernel Driver
    Started: True
    StartMode: Boot
    StartName:
    State: Running
    Status: OK
    TagId: 0
     
  5. Webslinger

    Webslinger Retired Moderator

    My friend has an Inspiron 9400. Yeah, this is a common problem on laptops, I think. He needed to get an external powered USB hub for his USB portable headphones (the USB ports weren't supplying enough power). So, you may want to try another drive or try an external USB hub (with it's own power).

    I don't see anything wrong with your filters.
     
  6. Journbon

    Journbon Active Member

    Thanks for your time..I ordered the external USB hub to try .. If that doesn't work I think I'll return the burner and try a different brand..My other burner was a Sony 710 DL burner that lasted 3 years but I wanted to stay away from Sony products. Keep up the great work!!
     
  7. Journbon

    Journbon Active Member

    Just an update..the USB hub did not work...I guess its the burner.. I'm gonna bring it back and get a different brand...Thanks again for the advice...
     
  8. Webslinger

    Webslinger Retired Moderator

    Ah bummer :( I'm sorry to read that didn't work.
     
  9. Journbon

    Journbon Active Member

    oh well..it happens..that samsung i/o magic was a little loud anyway..I ordered a LiteOn from newegg so hopefully everything will be better. I hear thats a good one to buy...You guys still rock!! :rock:
     
  10. oldjoe

    oldjoe Well-Known Member

    If the Sony was external/USB and if it worked without any problems I would assume the burner is at fault.
     
  11. Journbon

    Journbon Active Member

    Yeah .. I agree...As much as I hate Sony that 710 worked flawlessly for over 3 years with AnyDVD,Clonecd, and Clone dvd...too bad it died right in the middle of a DL burn..:doh:..I guess I just got a bad Samsung or something..Though if I disabled AnyDvd the dvds would play on my computer..I see how it goes when my Liteon comes in...
     
  12. wickedcricket

    wickedcricket New Member

    :agree:agreed
     
  13. Journbon

    Journbon Active Member

    Hi Guys...just an update...I got my new Liteon today...dx-20a4pu...worked like a charm..:clap: guess the Samsung was a dud...Thanks for your help..You guys are the best:bowdown:
     
  14. DrinkLyeAndDie

    DrinkLyeAndDie Retired Moderator

    I'm glad to hear that you've managed to get things working again. :) Thanks for the update.