Problem with Burning DVD

Discussion in 'CloneDVD' started by gyew, May 17, 2007.

  1. gyew

    gyew New Member

    When I am burning DVD at 74% towards the end I constantly get an error message of bad media. I have tried to uninstalled and reinstalled the CloneDVD program, change the quality of the DVD to a better one like TDK or Sony and yet still getting the same problem. Can some one assist me in resolving this problem, thank you. :bowdown:
     
  2. gyew

    gyew New Member

    When I am burning DVD at 74% towards the end I constantly get an error message of bad media. I have tried to uninstalled and reinstalled the CloneDVD program, change the quality of the DVD to a better one like TDK or Sony and yet still getting the same problem. Can some one assist me in resolving this problem, thank you. :bowdown:
     
  3. Webslinger

    Webslinger Retired Moderator

    How is that better? Use Verbatim, Taiyo Yuden Premium, Maxell Plus, or Maxell Broadcast Quality

    1. Update your burner's firmware (if available)
    http://forum.slysoft.com/showpost.php?p=12794&postcount=10
    2. Use good quality media (Memorex, Ritek, Princo, Fuji, TDK from Costco, and Maxell that are not made in Japan are not good quality media)
    If you use poor quality blank media, then you should expect problems.
    visit http://www.redflagdeals.com/forums/showpost.php?p=4764653&postcount=25
    and
    http://www.redflagdeals.com/forums/showthread.php?p=3976250
    3. Try lowering your burn speed (not below 4x; if you have a 16x burner and 16x rated media try writing to it at 12x instead of 16x)
    4. If you're using +R, +RW, or +R DL media, change the booktype to "dvd-rom"
    http://forum.slysoft.com/showthread.php?t=476 (step 3)
    5. Avoid sticker labels (they tend to cause problems)
    6. Try setting a custom size of 4300 in Clonedvd (but if you're using good media, you shouldn't have to) if you're using regular single layer dvd-5 (4.7GB) discs.


    Bad burn quality is notorious around the end of discs (see step 6)
    and also at layer breaks when using low quality DL media (use Verbatim +R DL media, and change the booktype to "dvd-rom)
     
  4. Webslinger

    Webslinger Retired Moderator

    Also do step 3 and 4 from here
     
  5. customshopkv1

    customshopkv1 Well-Known Member

    *cough* suck *cough*
     
  6. gyew

    gyew New Member

    I have tried all that you have prescribed but still having the same issue. Do you have any other solution, please? Thank you.:bowdown:
     
  7. Webslinger

    Webslinger Retired Moderator

    1. Ensure you are using Anydvd 6.1.5.1 and Clonedvd 2.9.0.6

    2. Stop using mediocre blank media and use good blank media for once

    3. Do steps 3 and 4 from here
    step 4 requires you to post information

    4. Test your burner in another system. It may be dying
     
  8. zoecy

    zoecy New Member

    Also make sure your CloneDVDTemp file is empty prior to starting a new session.