CloneDVD mobile release 1.7.0.0

Discussion in 'CloneDVD mobile' started by RedFox 1, Apr 22, 2010.

  1. Richard Stanton

    Richard Stanton New Member

    1.7.0 makes useless divx files

    Since upgrading to the new release, every DVD i've transcoded to avi has no audio and jerks to a start for about 30 seconds on playback then freezes. VOB passthru seems fine... Is there a way to revert to my prior release which was working fine?
     
  2. Danger

    Danger Well-Known Member

    Still getting the lurching motion in some movies, it does seem to have gotten better tho.

    On a positive note Avatar plays flawlessly on my Zune. No Lurching at all, motion is nice & smooth. A/V is perfectly in sync.

    Specs:
    MP4 - Zune
    Max quality
    3 pass

    Still have a ton of movies to go through and do, so far only failed on Toy Story 2. Will post more, once I have gone through more movies.
     
  3. Richard Stanton

    Richard Stanton New Member

    Verison 1.7.0.0 might be busted, but snagging old version 1.2 from one of the links here is golden. Don't ever remove the 'go back' link until you've figured out how to make 1.7+ work more reliably than it does. Seems like the last 2 'upgrades' were DOA for me. Maybe you should beta them before letting everyone upgrade to them to their dismay. Back to the Future!
     
  4. Brian V

    Brian V Member

    1.7.0.0 was in beta...

    1.7.0.0 was in beta for some time (as 1.6.2.2 I believe?).

    I feel your pain in that it didn't work for you, but it did solve problems for some of us (self included). I've been waiting for a working solution since I upgraded to Windows 7 64-bit six months ago.

    Post the log of your fail - it's the only thing you can do that can help them improve it.
     
  5. toddimyre

    toddimyre Member

    Dane Cook: Isolated Incident

    I ended up with a fail around 5% while trying to encode Isolated Incident to a PSP .avc file (the first profile). I made an attempt at 4 different passes, which are all included in this post. From a burned copy (which plays fine in the DVD player), I tried 3, 2, and 1 pass. Then I tried a single pass from the files I used to burn the DVD (using CloneDVD).
     

    Attached Files:

  6. ctodd

    ctodd New Member

    Max and Ruby Playtime with Max and Ruby

    The DVD "Max and Ruby Playtime with Max and Ruby" failed on the first pass.
     

    Attached Files:

  7. Mycin

    Mycin New Member

    Transcoder logs

    Just started working with AnyDVD and CloneDVD Mobile to create iPhone videos from my DVDs. Have had lots of success, but have ran into two errors. I've attached the transcoder logs.

    Keep plugging guys.
     

    Attached Files:

  8. ckelly33

    ckelly33 Active Member

    I have an Intel i7 980x processor which has six cores. When I run Clone DVDMobile, I get the following error: "ERROR: Invalid value '12' for threads.."

    I have attached my transcoder file. Please help.
     

    Attached Files:

    • sly.txt
      File size:
      41 bytes
      Views:
      3
  9. profcolli

    profcolli Well-Known Member

    Seems to be an mencoder problem - seen this reported in another thread also. Most profiles seem to be set to use the maximum threads available, but Mencoder can't handle 6 cores x 2 for Hyperthreading = 12 threads.

    While they work out a fix for it, you might try editing the devices.ini for the profile (which?) you are using and manually inserting a threads=8 in the appropriate line e.g. lavcopts -x264encopts threads=8 - 8 threads work for my i7 920 which runs 4 cores ( = 8 threads).

    Alternatively, you could test disabling Hyperthreading in the bios before running CDM, which will then use 6 cores = 6 threads and this should work.

    BTW, your error message is not a "transcoder file" - click on "Save transcoder log" button in final window and upload that (zip it if it is 20KB+) - an example log is attached (in the first line, you can see that 8 threads are being used).
     

    Attached Files:

  10. n2d

    n2d New Member

    ParseVideo, #715 : Slice #16 expected, but 00 00 01 00 found

    DEBUG: Feeding ffmpeg.exe with 'ffmpeg.exe -i - -v 9 -xerror -threads 4 -f mp4 -metadata title="DEXTER_S3_DISC_1 T1" -r 24000/1001 -vcodec mpeg4 -vb 270000 -vglobal 1 -acodec libfaac -ac 2 -ab 128000 -s 320x180 -aspect 16:9 -y "F:\Downloads\Movies\TV Series\Dexter Season 2\Dexter_S3_D1_T1.mp4"'.
    This is Chameleon transcoder engine 0.9.1.8 [1.6.2.2] (4/17/2010)
    Location: ParseVideo, #833, V:0, A:0, S:0
    Reason: __verify( picture_structure == 3 )
    >>> ParseVideo, #715 : Slice #16 expected, but 00 00 01 00 found.
    Location: ParseVideo, #721, V:0, A:0, S:0
    Reason: __ensure( Code == SliceIndex & Code <= Stream.Height / 16 )
    FFmpeg version from svn, Copyright (c) 2000-2008 Fabrice Bellard, et al.

    //removed GPL notice//

    pipe:: Unknown format
     
  11. mike_s104

    mike_s104 Member

    I don't really want to complain but I guess I am. I have never gotten 1.6.x or 1.7 to work correctly anytime I have ever used it. Each time I end up using a free app to do it without any issues. I paid for lifetime updates and can't really use it all even with the updates. Will there be a free update to the HD version if its ever released? If not, is there a way to get a refund since there seems to be so many problem with these releases? I know when I bought it, it said to use the trial version and there are not refunds. I did try the trial and it did work once, so that's what I was basing my purchase on. My reason for asking is the product just isn't performing at all and not only for me.

    Edit: I just tried the older 1.2 and it worked correctly but it lacks support for MPEG.
     
    Last edited: May 6, 2010
  12. profcolli

    profcolli Well-Known Member

    It would help if you gave a specific example of what profile isn't working in 1.7 and posted a log file (Save transcoder log in final window if CDM fails).

    1.2.0.1 includes mpeg-passthrough and mpeg-reencode IIRC, but you need to make sure you only use 1-pass (more than 1 is redundant and will cause errors as reported by the developers in another thread, again IIRC).
     
  13. mike_s104

    mike_s104 Member

    I know I should do that, but I hadn't in hopes that it would be resolved with the next version. And yes, I know me not posting log doesn't help any but it seems to be a "wide spread" (not sure how else to describe it) issue. The other reason I have not posted the logs are because the last time I tried was with a custom DVD that was made at work and was asked to rip/convert it for work so I wasn't sure if it was something they did (I don't work with the most technical people at times). Don't get me wrong, I love SlySoft and I think for the most part their products and support are great and the main reason I paid for them instead of how some people get them.
     
    Last edited: May 7, 2010
  14. Margo

    Margo Member

    FYI - Tudors Season 1 and 2 give error immediately upon start (log already posted by another person here) but Season 3 does work.
     
  15. ckelly33

    ckelly33 Active Member

    I did as you said....this IS my transcoder file. I did it again just to be sure. I suppose it doesn't get far enough to gather any more informatino that that, because that is my transcoderfile in its entirety.

    I appreciate the other information you provided but I heard from slysoft the same day (or the next) they are aware of the issue and are readying a beta that should address the issue, so I guess I will sit tight until then.
     
  16. profcolli

    profcolli Well-Known Member

    OK - good to know they are working on the 12 thread issue.

    Did you try setting threads=8 in the devices.ini profile as a work-around in the meantime?
     
  17. jerrys2762

    jerrys2762 New Member

    Hey Guys,

    First time post here. I'm having an issue with the dvd that came with Godsmacks lates album "The Oracle". I'm trying to trans code for use on my psp. I copied the following fault log from Clone Dvd Moble.

    DEBUG: Feeding ffmpeg.exe with 'ffmpeg.exe -i - -v 9 -xerror -threads 2 -f mp4 -metadata title="GODSMACK_DVD" -r 30000/1001 -vcodec libx264 -vb 470000 -vglobal 1 -coder ac -acodec libfaac -ac 2 -ab 96000 -s 480x272 -aspect 16:9 -deinterlace -level 0 -bf 0 -refs 5 -encoder_cfg level=3|ref=3|mixed-refs|bframes=0|weightb|direct=auto|subme=6|partitions=p8x8,b8x8,i4x4|vbv-bufsize=10000|vbv-maxrate=10000|me=umh|no-psnr|no-ssim -y "C:\Documents and Settings\JERRY\Desktop\MP_ROOT\100ANV01\MAQ10001.mp4"'.
    This is Chameleon transcoder engine 0.9.1.8 [1.6.2.2] (4/17/2010)
    >>> ParsePES, #1306 : SUPPORT: Processing of this LPCM audio stream is currently not possible.
    Location: ParsePES, #1308, V:0, A:0, S:0
    Reason: __fail( )
    FFmpeg version from svn, Copyright (c) 2000-2008 Fabrice Bellard, et al.

    NOTICE: This app contains changes made by SlySoft Inc. in compliance with GPL.
    All changes are available as patches from http://oss.slysoft.com

    This file was digitally signed by SlySoft Inc.

    FFmpeg maintainers receive SlySoft products free of charge. If you're
    interested then please contact us at support@slysoft.com

    pipe:: Unknown format
    Thanks for any help in advance
     
  18. Smyle1

    Smyle1 New Member

    Problems with 1.7.0.0

    While I am happy that a new version has been released and most discs I had problems with now work, I encountered a problem with Turk 182! Below is the log (this faulted at 2%):

    WARNING: Video aspect ratio is given as 720:480[1.50] but encoded as 1.777778:1[1.78].
    DEBUG: Feeding ffmpeg.exe with 'ffmpeg.exe -i - -v 9 -xerror -threads 2 -f mp4 -metadata title="Turk 182" -r 30000/1001 -vcodec libx264 -vb 2492000 -vglobal 1 -coder ac -acodec libfaac -ac 2 -ab 128000 -s 720x480 -aspect 16:9 -deinterlace -level 0 -bf 0 -refs 5 -encoder_cfg level=3|nocabac|keyint=240|min-keyint=24|ref=3|mixed-refs|bframes=0|subme=6|no-ssim|no-psnr|me=umh|trellis=2|partitions=p8x8,b8x8,i4x4,i8x8|filter=-1,-1 -y "C:\Users\John\Desktop\Turk 182.mp4"'.
    FFmpeg version from svn, Copyright (c) 2000-2008 Fabrice Bellard, et al.

    NOTICE: This app contains changes made by SlySoft Inc. in compliance with GPL.
    All changes are available as patches from http://oss.slysoft.com

    This file was digitally signed by SlySoft Inc.

    FFmpeg maintainers receive SlySoft products free of charge. If you're
    interested then please contact us at support@slysoft.com


    Seems stream 0 codec frame rate differs from container frame rate: 59.94 (60000/1001) -> 29.97 (60000/2002)
    Input #0, cham, from 'pipe:':
    Duration: N/A, start: 0.000000, bitrate: 8192 kb/s
    Stream #0.0: Video: mpeg2video, yuv420p, 720x480 [PAR 32:27 DAR 16:9], 8000 kb/s, 29.97 tbr, 90k tbn, 59.94 tbc
    Stream #0.1: Audio: ac3, 48000 Hz, stereo, s16, 192 kb/s
    [NULL @ 01006fd0]Unknown option 'vb'
    [swscaler @ 01007f60]Unknown option 'vb'
    [libx264 @ 01101370]using SAR=32/27
    [libx264 @ 01101370]using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast SSSE3 Cache64
    [libx264 @ 01101370]profile Baseline, level 3.0
    Output #0, mp4, to 'C:\Users\John\Desktop\Turk 182.mp4':
    Stream #0.0: Video: libx264, yuv420p, 720x480 [PAR 32:27 DAR 16:9], q=2-31, 2492 kb/s, 30k tbn, 29.97 tbc
    Stream #0.1: Audio: libfaac, 48000 Hz, stereo, s16, 128 kb/s
    Stream mapping:
    Stream #0.0 -> #0.0
    Stream #0.1 -> #0.1
    frame= 16 fps= 0 q=18.0 size= 25kB time=0.70 bitrate= 293.9kbits/s dup=0 drop=0
    frame= 31 fps= 28 q=10.0 size= 331kB time=1.40 bitrate=1935.0kbits/s dup=0 drop=0
    frame= 37 fps= 22 q=21.0 size= 623kB time=1.67 bitrate=3060.5kbits/s dup=0 drop=0
    This is Chameleon transcoder engine 0.9.1.8 [1.6.2.2] (4/17/2010)
     
  19. Smyle1

    Smyle1 New Member

    Additional DVD errors

    This is the output log for "Enemy of the State":

    WARNING: Video aspect ratio is given as 720:480[1.50] but encoded as 1.777778:1[1.78].
    DEBUG: Feeding ffmpeg.exe with 'ffmpeg.exe -i - -v 9 -xerror -threads 2 -f mp4 -metadata title="Enemy of the State " -r 30000/1001 -vcodec libx264 -vb 2492000 -vglobal 1 -coder ac -acodec libfaac -ac 2 -ab 128000 -s 720x480 -aspect 16:9 -deinterlace -level 0 -bf 0 -refs 5 -encoder_cfg level=3|nocabac|keyint=240|min-keyint=24|ref=3|mixed-refs|bframes=0|subme=6|no-ssim|no-psnr|me=umh|trellis=2|partitions=p8x8,b8x8,i4x4,i8x8|filter=-1,-1 -vol 810 -y "C:\Users\John\Desktop\Enemy of the State.mp4"'.
    This is Chameleon transcoder engine 0.9.1.8 [1.6.2.2] (4/17/2010)

    Transcoder log attached.
     

    Attached Files:

  20. ckelly33

    ckelly33 Active Member

    I did not - I thought I would just wait for the new Beta (...coming soon, I hope?). I'll be honest - I'm scared to change the thread #!!