Can't back up Ratatouille

Discussion in 'AnyDVD HD (DVD issues)' started by Vortec MAX, Nov 7, 2007.

  1. Vortec MAX

    Vortec MAX Member

    I can't seem to back up Ratatouille that was released today. I am using AnyDVD 6.1.9.3 and CloneDVD2.

    Anyone else having issues, or am I just an idiot? :)

    I notice that neither of the beta updates address many issues for regular DVDs.

    Info from AnyDVD:


    Summary for drive F: (AnyDVD 6.1.9.3)
    HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B DL11 06081005CD1CED1E5B
    Drive (Hardware) Region: 1

    Media is a DVD.
    Booktype: dvd-rom (version 1), Layers: 2 (opposite)
    Size of first Layer: 2097520 sectors (4096 MBytes)
    Total size: 4070896 sectors (7950 MBytes)

    Video DVD (or CD) label: RATATOUILLE
    Media is CSS protected!
    Video Standard: NTSC
    Media is locked to region(s): 1!

    Warning: .bup file location is wrong, .bup processing disabled!
    RCE protection not found.
    Repaired invalid title search pointer table!
    UDF filesystem patched!
    Autorun not found on Video DVD.
    Bad sector protection not found.
    Emulating RPC-2 drive with region 1!


    Vortec MAX
     

    Attached Files:

  2. Webslinger

    Webslinger Retired Moderator

    a)Click the red fox icon on your toolbar.
    b) Navigate to "Program Settings".
    c) Click "enable logging".
    d) Click "ok".
    e) Put the problematic disc in your optical drive/reader.
    f) Go to your My Documents folder
    g) You will see a zip file called "Anydvd_Info_titleofmydisc.zip"
    h) When replying or posting in the Slysoft forums, look for the icon that looks like [​IMG]
    i) if you don't see that icon, click the "go advanced" button. You should see that icon now. Click the paperclip.
    j) a small pop-up screen should appear (if it doesn't please ensure your browser is enabled to allow pop-ups from the Slysoft forums)
    k) click the "Browse" button, and locate and select the .zip file you created.
    l) click "upload"
     
  3. Webslinger

    Webslinger Retired Moderator

  4. Charlie

    Charlie Well-Known Member

    There is nothing wrong with this title I just used anydvd and clonedvd2 without any issues. Clean the disc and try again if that fail return it for a new copy.

    Summary for drive F: (AnyDVD 6.1.9.5)
    BENQ DVD DD DW1620 B7W9 CNK346116C
    Drive (Hardware) Region: 1

    Media is a DVD.
    Booktype: dvd-rom (version 1), Layers: 2 (opposite)
    Size of first Layer: 2097520 sectors (4096 MBytes)
    Total size: 4070896 sectors (7950 MBytes)

    Video DVD (or CD) label: RATATOUILLE
    Media is CSS protected!
    Video Standard: NTSC
    Media is locked to region(s): 1!

    Warning: .bup file location is wrong, .bup processing disabled!
    RCE protection not found.
    Found & removed structural copy protection!
    Found & removed invalid cell pieces!
    Repaired invalid title search pointer table!
    Found & removed bogus title set(s)!
    Found & removed invalid VOBUs!
    UDF filesystem patched!
    Autorun not found on Video DVD.
    Found & removed 27 potential bad sector protections!
    Emulating RPC-2 drive with region 1!

    Zip included too.
     

    Attached Files:

  5. Webslinger

    Webslinger Retired Moderator

    Well, this person could also be having issues with his filters, which is why I want to see the Anydvd .zip file from Vortec MAX.

    Thanks for letting us know that Anydvd handles this disc fine.
     
  6. Vortec MAX

    Vortec MAX Member

    Maybe I should try the beta AnyDVD first. Then if it does not work I will do the .zip file thing.

    I am sure the disc is clean, my kids are watching the original now and it plays fine. After they are done, I will play with it some more.

    Vortec MAX
     
  7. ibglowin

    ibglowin Well-Known Member

    No problem here.....

    AnyDVD Ripper 6.1.9.5 (beta) and Clone as well. :agree:
     
  8. DrinkLyeAndDie

    DrinkLyeAndDie Retired Moderator

    A disc appearing clean to the eye doesn't mean a disc isn't flawed. This is where Nero CD-DVD Speed comes in handy displaying bad sectors on the disc. But, there's nothing wrong trying the latest beta. Please post the ZIP archive if you encounter the problem again. :)
     
  9. Vortec MAX

    Vortec MAX Member

    6.1.9.5 Beta did not work

    OK, I tried 6.1.9.5 Beta, and it did not work. Exactly the same error occurred. I am now posting the file that Webslinger requested.

    Vortec MAX
     

    Attached Files:

  10. Webslinger

    Webslinger Retired Moderator

    Uninstall Drive Letter Access. Reboot.
    Then upload the .zip file again.
     
  11. Vortec MAX

    Vortec MAX Member

    I honestly don't know what that means. I could not find a program in my installed program list called "Drive Letter Access."

    I did however solve my own problem. When I was having trouble backing up another title, I think it was "Meet The Robinsons," you suggested I disable the AI Scanner (or something like that). Anyway, it did not reset to the default and was still disabled. I set it back to the default (fast) setting and now it seems to be backing up fine.

    So I hope this helps anyone else that was a dumb as me :)

    Vortec MAX
     
  12. Webslinger

    Webslinger Retired Moderator

    Well, something installed that Sonic filter, and it's typically associated with Drive Letter Access. And it does tend to cause conflicts with Slysoft software. It would be a very good idea to get rid of that filter.



    i) Create a backup of your registry
    ii) Download imgburn. It's a free program: http://www.imgburn.com/index.php?act=download
    (it's also an excellent program imo)
    iii) Go to Tools > Filter Driver Load Order. Select "DLACDBHM". Click "Remove Selected Filter". select "drvmcdb". Click "Remove Selected Filter". Click "ok".
    iv) Reboot

    Keep in mind whatever installed that filter will no longer work properly.



    Oh, that was a few Anydvd versions ago . . .

    Anyway, I'm glad you figured out what your problem was.
     
    Last edited: Jan 2, 2008
  13. I'm having the same exact issues with ratatouille :mad:,I'm thinking it must be a new form of copy protection (just a guess)I'm hoping that the developers at slysoft can find a way around it..
     
  14. Webslinger

    Webslinger Retired Moderator

    Did you not read his post? He fixed his problem by enabling the A.I. scanner. Anydvd handles this disc perfectly fine. What problem are you having?

    1) State the full a)error message(s) you encountered, b)tell us what program(s) you were using when you received the error message(s), and c) describe in detail what you were doing when you received the error message(s).

    2) a)Click the red fox icon on your toolbar.
    b) Navigate to "Program Settings".
    c) Click "enable logging".
    d) Click "ok".
    e) Put the problematic disc in your optical drive/reader.
    f) Go to your My Documents folder
    g) You will see a zip file called "Anydvd_Info_titleofmydisc.zip"
    h) When replying or posting in the Slysoft forums, look for the icon that looks like [​IMG]
    i) if you don't see that icon, click the "go advanced" button. You should see that icon now. Click the paperclip.
    j) a small pop-up screen should appear (if it doesn't please ensure your browser is enabled to allow pop-ups from the Slysoft forums)
    k) click the "Browse" button, and locate and select the .zip file you created.
    l) click "upload"
     
  15. DrinkLyeAndDie

    DrinkLyeAndDie Retired Moderator

    Why are people so stubborn? If they actually read things before posting many problems would be resolved far far more quickly.

    In this case Ratatouille is not a new protection that AnyDVD cannot handle. If you have a problem and you are using the latest version if AnyDVD then the problem is likely on your end. As a side-note, people that are using insanely old versions of AnyDVD really boggle my mind when they say a new DVD is causing problems.
     
  16. poolshark2014

    poolshark2014 Well-Known Member

    Ratatouille problem

    I backed up this movie no problems using AnyDvd 6.1.9.5 and CloneDvd2 2.9.1.2.
     
  17. rvpvalencia

    rvpvalencia New Member

    Where can i disable the AI scanner?

    I´m having the same the same problem IFO properties17, where can I disable AI scanner?



     
  18. Webslinger

    Webslinger Retired Moderator

    You don't disable it. You need to enable it. Use the default settings.

    1. Ensure you're using Anydvd 6.1.9.3 or later
    2. Click the red fox icon on your desktop.
    3. Click the "default" button. Click "ok".
     
  19. rvpvalencia

    rvpvalencia New Member

    This is my same proble

    Sorry, this appears to be my same problem, where can i enable the ai scanner?, thanks




     
  20. rvpvalencia

    rvpvalencia New Member

    thank you for your response meaby this is the problem i have 6.1.6.9, I will download the latest and get back to you