AMD hardware support with New Beta 1.2.8.3

Discussion in 'CloneBD' started by Ghildebr, Mar 17, 2020.

  1. Ghildebr

    Ghildebr Well-Known Member

    Still instantly fails if hardware acceleration is enabled.
     

    Attached Files:

  2. eviltester

    eviltester Well-Known Member

    I am still using 1.2.8.1 & CUDA works fine on my AMD cpu. Always has.
    I did Terminator Dark Fate with CUDA & no issues so wait for the staff to sort it out.
     
  3. Ch3vr0n

    Ch3vr0n Translator NL & Mod

    This isn't a case of CUDA (NVIDIA support), but a case of AMD GPU support currently still being broken due to amd's constant changes to the driver API

    Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk
     
    eviltester likes this.
  4. eviltester

    eviltester Well-Known Member

    Thanks for the update. Missed the AMD GPU part. Guess that's why I have always used Nvidia GPUs with AMD cpu's :)
     
  5. Fabian

    Fabian Developer

    I'm taking a look.
     
  6. Lukas

    Lukas Well-Known Member

  7. Ghildebr

    Ghildebr Well-Known Member

    Problem with this is the computer with the AMD card is at my office. Unfortunately it may be weeks before I get back there. I have tried the new beta with my home PC and it works as expected. Problem there is that particular PC has a Nividia card and has always worked with hardware compression. Wish I could help more.
     
  8. DarkQuark

    DarkQuark Well-Known Member

    I have tried 1.2.8.4 with my 5700 and while it does not crash when using AMD hardware it runs at about 5 frames a second so it takes forever. I am not saying this would be everyone's experience this is just mine.
     
  9. Pete

    Pete Forum Admin Staff Member

    Mind posting a log file?
     
  10. DarkQuark

    DarkQuark Well-Known Member

    Sure, it is attached. I let it run for only a few minutes though it did not go to completion.
     

    Attached Files:

  11. manik

    manik Well-Known Member

    what's the Status?
     
  12. Ch3vr0n

    Ch3vr0n Translator NL & Mod

    still the same as it was last time :) Working on it.
     
  13. Cloudbuster

    Cloudbuster New Member

    Hello,
    after switching to AMD I now have the same problem as here last described in May 2020
    With the old NVIDIA card I had almost 40 fps, with the new AMD card I had a maximum of 12 fps. I still get no hardware support for encoding.

    In my image editing programs (DXO and Photoshop) the hardware support works with the card. The processing time in both programs has been reduced to almost a third for complex operations.

    Can I expect a workaround? The old posts about this are about 6 months old.

    thank you for the support
    Knut
     

    Attached Files:

  14. dr dark

    dr dark Member

    I've been waiting since April of 2019. They kept saying it will be supported / fixed in the next version, than the next version, than the next version.

    I have officially given up. I now exclusively use Handbrake which fully supports my Radeon vega vii.

    150fps on the highest settings vs 9fps in clonebd.